Categories
Nieuwsberichten

Eerste fase inrichting Ring Harbour nadert einde

Eerste fase inrichting Ring Harbour nadert einde - Ring Harbour

United News

Eerste fase inrichting Ring Harbour nadert einde

Over een jaar wordt begonnen met de verkoop van percelen. Ring Harbour, een ambitieus project, is geprikt om niet alleen een woonwijk te worden, maar een gebied waar in een goede en ontspannen sfeer ook bedrijfsactiviteiten ontplooid kunnen worden.

Er komt ook een marinapark voor de liefhebbers van watersport. Voor de woonwijk, het zakenblok en het marinapark is 38 hectare van de in totaal 115 hectare aan de Ringweg-Noord naast Oldenburg gereserveerd. Initiatiefnemer en projectontwikkelaar Joel Terzol raakt niet uitgepraat bij het presenteren van zijn idee. Trouwens, het is niet bij een idee gebleven, het is reeds in uitvoering. Over pakweg een jaar wordt begonnen met de verkoop van de percelen.

“Hier komen geen smalle straatjes, maar wegen van wel 20 meter breed met loop- en fietspaden”, zegt Terzol.

Het project wordt neergezet op de vroegere algemene vuilstortplaats van Paramaribo, ‘Lande’. Terzol geeft aan dat hij als makelaar jarenlang het gebied -vier terreinen samen- niet van de hand kon doen. Er was geen interesse, vooral omdat het zwampgebied was en bergen aan kapitaal zou kosten om de terreinen productief te maken. Hij besloot toen om het areaal zelf tot ontwikkeling te brengen.

De onderhandelingen met de eigenaars resulteerden erin dat zij het terrein ter beschikking stellen op basis van de afspraak dat zij betaald krijgen zodra het project begint te lopen.

Intussen zijn de verschillende uitgemijnde zand- en schelpputten opgeschoond en heeft zuivering van het water plaatsgevonden. Die zijn nu integraal onderdeel van het project. In het project komt een groot park met veel groen, een commerciële wijk, het woongebied en een marina waar aan watersport kan worden gedaan.

De kanalen die op het areaal zijn gegraven richting Atlantische Oceaan dragen nu reeds bij aan de afwatering van omliggende buurten zoals Charlesburg.

In de kanalen zijn geen sluizen maar klepduikers geplaatst. “Je hebt dus geen sluiswachter meer nodig die vergeet de sluis open te zetten”, zegt Terzol. Bij eb vloeit overtollig water weg en bij vloed zorgen de klepduikers ervoor dat er geen water binnenkomt.

Om de eerste fase van het project -grondverbetering, inrichting en beleggen van de straten- af te ronden is nog circa 15 miljoen Amerikaanse dollar nodig. Om dit geld op te halen worden over een maand in samenwerking met lokale banken financieringspakketten aangeboden. Beleggers krijgen rente uitbetaald, maar kunnen hun financiering eventueel ook omzetten in een stuk grond op het project.

Elke investeerder krijgt een stuk grond als onderpand van de projectontwikkelaar. Het gebied zal ontsloten worden door een “tweede Ringweg” die loopt in het verlengde van de Nieuwe Charlesburgweg, richting Brantimakaweg met aansluiting op de Henry Fernandesweg. Deze infrastructuur zal volgens de initiatiefnemer helpen de verkeersdrukte in Paramaribo-Noord en op het knooppunt Kwattaweg, Washingtonstraat en Kernkampweg te verminderen.

Bron: https://unitednews.sr/eerste-fase-inrichting-ring-harbour-nadert-einde/

Ring Harbour Company Logo - Paramaribo, Suriname

Contact

Ring Harbour NV
Soekroedamlaan 69
Paramaribo
Suriname


+597 550 575


[email protected]

Newsletter

Sign up to our newsletter!